*

Scharen

juni 2012 | Algemeen | 2 Reacties »

 

Een goede schaar is onmisbaar voor het mooi uitknippen van de vilten patroondelen. Hier ligt dan ook een mooie verzameling scharen. De prettigste schaar vind ik het kleine schaartje van de Hema. Om de schaar scherp te houden is het belangrijk dat je er alleen maar vilt en draadjes mee knipt. Wanneer je hem gebruikt voor iets anders zoals papier of karton wordt hij minder scherp. Ik probeer altijd mijn stofschaar streng te bewaken maar soms is er een huisgenoot die hem stiekem voor wat anders gebruikt. Uit de voorraad van een winkel met brandschade kocht ik vrijdag dit prachtige schaartje met toebehoren in een doosje. Hij is vlijmscherp en knipt kleine onderdelen netjes uit en ik ben er erg blij mee. Hij blijft dan ook mooi in het doosje zitten met een sticker erop.

Aan het ontwerp van het Klosje ging eerst een proefontwerp vooraf. Dat was een vilten schaar met klosje en kindje. In mijn hoofd zit nog een idee om een raamhanger met allemaal vilten schaartjes in regenboogkleuren te maken. Wie weet, als ik me ooit verveel………..

 

Reacties

Er zijn 2 reacties voor dit bericht.

 1. Deze reactie is gedaan door Monique op 4 juni 2012 om precies te zijn om 10:23 am

  Aan mijn stofschaar hangt een stukje stof, sindsdien wordt hij niet meer per ongeluk gebruikt. Je hebt een mooi schaartje op de kop getikt!
  misschien leuk om het originele ontwerp alsnog uit te brengen maar als aanvulling, vind haar wel wat completer dan klosje als ik eerlijk mag zijn.

  veel liefs
  Monique

 2. Deze reactie is gedaan door Mieke op 4 juni 2012 om precies te zijn om 3:10 pm

  wat leuk is met een kleine vilten schaar is een scissorkeep oftewel een schaarhanger ervan maken en met een lintje om de schaar knopen

Schrijf een reactie