*

Der Blättermännchen Kalender

april 2012 | Algemeen | 6 Reacties »

Op de beurs in Dortmund kwam ik dit prachtige boekje tegen waar ik als een blok voor viel. Na vier dagen bellen en mailen met de Duitse uitgever ben ik nu de enige groothandel in Nederland die het boekje verkoopt.

Het boekje is een maandkalender en bij elke maand staan drie patronen van Bladmannetjes. Omdat er veel tekeningen en foto’s in staan is de taal geen enkel probleem. Het ziet er allemaal zo inspirerend uit dat je naast de 36 patronen in het boekje vanzelf ideeën krijgt voor nog meer Bladmannetjes. Na de beurs heb ik gelijk de naaimand gepakt, zie hier het resultaat. Later deze week zal ik nog een leuk Bladmannetje laten zien.

Vandaag zijn de eerste bestellingen de deur uit gegaan. De boekjes zijn morgen al te koop bij Niels Holgersson, Wollepop, Atelier Poppejans, Joy Design, Atelier Constance, Atelier Wilma Creatief, Scilla’s Atelier en het Koekendiefie.

Reacties

Er zijn 6 reacties voor dit bericht.

 1. Deze reactie is gedaan door Mieke op 3 april 2012 om precies te zijn om 9:10 am

  Hoi Suzan, ik ben heel blij dat je de moeite hebt genomen om dit boek naar Nederland te krijgen. Ik heb hem gelijk besteld bij Atelier Poppejans, en zit nu in spanning erop te wachten met de naaispullen in handbereik! ;))
  Is het niet wat voor jou om zelf ook zoiets te doen?(met popjes dan)
  groetjes van Mieke

 2. Deze reactie is gedaan door Kim op 3 april 2012 om precies te zijn om 1:22 pm

  Dat lijkt me echt een heel leuk boekje! Goed gevonden!

 3. Deze reactie is gedaan door Caroline op 6 mei 2012 om precies te zijn om 9:34 am

  Hoi Suzan,

  Ik heb gisteren het boekje voor mijn verjaardag gekregen. Het ziet er echt heel leuk uit maar de patroontjes zijn kleiner dan ik had verwacht. Heb jij ze iets vergroot of lijkt dat alleen maar zo op de foto?
  Groet, Caroline

 4. Deze reactie is gedaan door Jotte op 7 mei 2012 om precies te zijn om 11:06 am

  Hoi Suzan,

  Ik heb het boekje gister binnen gekregen en ik ben er helemaal weg van! Maar ik vind (net als Caroline) de patroontjes kleiner dat ik dacht. Ik ben erg benieuwd of je deze hebt vergroot, en welke vergroting je dan gebruikt hebt.

  Groetjes, Jotte

 5. Deze reactie is gedaan door Suzan Barelds op 7 mei 2012 om precies te zijn om 11:56 am

  Voor de patroondelen heb ik de getekende popjes gebruikt, die heb ik overgetrokken op papier. Voor het hoofd kun je een kraal van 15 mm gebruiken of een tricot hoofdje van 4.5 cm maken. Veel plezier met het boekje!

 6. Deze reactie is gedaan door Caroline op 9 mei 2012 om precies te zijn om 8:41 am

  Hartelijk dank. Ik ga er mee aan de slag.
  Groet, Caroline

Schrijf een reactie