*

Afval

juli 2011 | Algemeen | 1 Reactie »

Hoeveel afval zou ik produceren in het atelier vroeg ik me opeens af. Daarom heb ik het afval van een week op de foto gezet. Sinds een jaar scheiden we in Assen ook het plastic en daar ben ik erg blij mee. Want dat is eigenlijk best  veel. Het zijn voornamelijk lege zakjes waar gripzakjes in zaten, zakjes van de pijpenragers en zakjes van kralen. Het papier is deze week niet zoveel. Soms is moet ik de mand tussendoor legen. Dat komt doordat ik randen van dozen weg snij of de binnenkant van een rol vilt vrij komt.  Er blijft nog een klein beetje restafval over dat vooral snijresten van vilt en tricot bevat. De grotere stukken snijresten gaan naar goede doelen. Op mijn manier probeer ik het afval zo goed mogelijk te beperken. Mislukte printjes liggen op een stapel om op de achterkant nog eens wat te schrijven. Verzenddozen haal ik bij de supermarkt om de hoek. De dozen van de binnen gekomen bestellingen bewaar ik om zelf ook weer iets in te verzenden. Dat is ook nog eens goedkoper. Helaas lukt het me niet om bijvoorbeeld de kralen per 1000 in te kopen, dat zou negen afvalzakjes schelen. Misschien heb ik na deze week toch nog niet een goed beeld van mijn afvalberg. Het is namelijk altijd rustiger in de zomer. Daarom heb ik me voorgenomen om in oktober nog een keer foto’s te maken.

Reacties

Er is één reactie voor dit bericht.

 1. Deze reactie is gedaan door Marije van der Horst op 24 juli 2011 om precies te zijn om 7:38 am

  Wat goed dat je zo bewust naar je afval kijkt.
  Nu schrijf je dat je wat snijresten hebt van vilt en tricot.
  De grotere stukken ga naar het goede doel en dat vind ik al geweldig.
  Nu dacht ik volgens mij kun je met die kleinere stukken ook zeker iets doen. Namelijk als ik kleine stukje over heb bewaar ik die toch. De kinderen hebben er al vele mooie kaarten mee gemaakt.
  Van het donkergroen wat op de foto staat kun je bijvoorbeeld hele leuke hulstblaadjes knippen, besjes uit het rood en vervolgens op een kaart en je hebt een prachtige kerstkaart.
  Alle andere kleurtjes kun je voor van alles bedenken voor op een kaart, ook een mozaiek kaarten zijn prachtig. Het is maar een idee maar weggooien lijkt mij toch wel zonde.
  Wellicht dat een kinderdagverblijf of buitenschoolseopvang in de buurt het zou willen hebben.

Schrijf een reactie