*

Lentekriebels

maart 2011 | Algemeen | 4 Reacties »

Ons konijn heeft lentekriebels. Regelmatig loopt konijn los in de tuin. Hij eet zijn buikje rond met blaadjes van de bosaardbeien en speelt met onze poezen. Maar afgelopen week wilde hij ’s avonds niet in zijn hok. De volgende morgen was hij spoorloos verdwenen. Hij was op avontuur gegaan en onder het hek door gekropen. Terwijl wij nog genoten van onze nachtrust hielt hij de gemoederen in de buurt flink bezig. Menig buur probeerde dat pluizige hangoortje te pakken. Uiteindelijk lukte het en zo zat hij een dag in een hondenbench acht huizen bij zijn eigen tuintje vandaan. Inmiddels zit hij net als deze twee vilten konijntjes weer in zijn hokje en kijkt zo zielig naar me. Ik denk wat we maar een plank onder het hek moeten maken. Dan kan hij weer genieten van zijn vrijheid en de groei van de bosaardbeien in toom houden.

De Turkse tortels hebben ook lentekriebels. Al jaren broed een paartje twee of drie nestjes uit in de berk van de buren. Nu zie ik ze ook weer verliefd op het dak zitten. Ze inspireerden me om de herfstboom te veranderen in een lenteboom. Met frisse groene blaadjes, een nestje van bruin vilt en in de takken de twee verliefde tortelduifjes. Heb je ook wat leuks gedaan met de herfstboom? Dan kun je me de foto mailen en ik laat het hier zien via mijn Twitter.

Reacties

Er zijn 4 reacties voor dit bericht.

 1. Deze reactie is gedaan door Aukje (aukjesatelier.nl) op 28 maart 2011 om precies te zijn om 11:33 am

  Nooit gedacht dat konijnen zo ondernemend van aard zijn ;)
  Wel gezellig zo’n beestje in je tuin…

  De tortelduifjes en het nestje maken je boom helemaal af! Erg leuk geworden…
  Wat ik met de herfstboom zou doen? Ik zou er magnolia bloemen in maken denk ik…

 2. Deze reactie is gedaan door angeles calvache op 30 maart 2011 om precies te zijn om 1:44 pm

  acabo de descubrir este mundo maravilloso de las muñecas de fieltro, así que me encantaría poder participar en este sorteo, pues en españa no hay mucha afición y no tenemos libros de esta clase. muchas gracias por la oportunidad. un saludo. angeles

 3. Deze reactie is gedaan door yvette op 9 februari 2017 om precies te zijn om 8:49 pm

  is dit lenteboompje nog als pakketje verkrijgbaar? Ik hoor het graag, ik vind m erg schattig.

 4. Deze reactie is gedaan door Suzan Barelds op 10 februari 2017 om precies te zijn om 8:10 am

  Hallo Yvette, ik stuur je privé en berichtje terug. Groeten van Suzan.

Schrijf een reactie