Vallende popjes en een paar oplossingen

Geplaatst op: 13 januari 2011

Herken je dit? Je maakt een leuk popje en nu wil het niet blijven staan. En voor dat je weet is je seizoentafel een chaos. Daarom geef ik hier een paar tips om de popjes zelfstandig te laten staan.

Paperclip

De eerste oplossing is heel eenvoudig. Je vouwt een paperclip open en steekt deze achter in de schoentjes.

Vilten voet

De tweede oplossing vraagt iets meer tijd. Je knipt twee rondjes van vilt en festonneert deze op elkaar met een stukje karton er tussen. Daar naai je het popje met de voeten of schoenen op vast. Steek daarbij ook door het karton heen.

Houten schijfje

De derde oplossing lijkt wat wreed maar het resultaat is wel mooi. Je neemt een schijfje hout en timmert met kleine spijkertjes het popje aan het schijfje vast.

Lood in de schoenen

De laatste oplossing kun je gebruiken voor de grotere poppen. Hiervoor heb lood nodig dat je bij de bouwmarkt kunt kopen. Knip één of twee zolen op maat en leg deze in de schoen. Lood is wel prijzig en je moet daarna goed je handen wassen omdat het giftig is.

Heb jij een andere oplossing die ook het vermelden waard is? Dan zou ik het leuk vinden als je een reactie achter laat zodat mede poppenmakers er ook wat aan hebben.

Pin It on Pinterest