Vakantie

Geplaatst op: 26 december 2010

 

Afgelopen week zijn we een paar dagen naar Tsjechië geweest. We verlieten hier een witte wereld om daar ook in een witte wereld terecht te komen. Meer dan 70 cm sneeuw lag er rond ons huisje en soms daalde de temperatuur tot -17 graden. We waanden ons in een sprookjeswereld die helemaal compleet werd doordat er elke dag drie reeën rond het huis liepen. We vulden de dagen met skiën en snowboarden, vandaar de skilessen die ik had genomen in Assen.
 En het heeft geholpen want net als mijn acht andere reisgenoten kwam ik ook heelhuids thuis.

 De auto heeft het zwaar te verduren gehad. De accu is een keer leeg geweest en hij kwam met een wiel naast een bruggetje terecht. Gelukkig had de burgemeester van het dorpje een jeep met een lier en trok ons weer op de weg. Een trekker uit de buurt trok ons een keer uit een dalletje omhoog toen we vast kwamen te zitten na een nacht hevige sneeuwval. Maar het was natuurlijk vooral genieten van het weg zijn en het buiten actief bezig zijn.

Toch is het heerlijk om weer thuis te zijn. Omdat de poezen bang zijn voor vuurwerk dat hier al veel te vroeg in de straten klinkt, hadden ze zich onder ons bed verstopt. Toen ze er eenmaal onder vandaag kwamen wilden ze onophoudelijk geknuffeld worden. Straks gaan we de hond ophalen en dan zijn we weer compleet.

Tussen de post zaten weer leuke kaarten voor mijn, ondertussen, niet meer saaie muur. Die heb ik net beantwoord en morgen gaan ze naar het postkantoor. Komende week krijgen we nog twee keer logees en ik ga logeren bij mijn ouders om mijn moeder te helpen na haar hernia operatie. Met de jongste bak ik altijd oliebollen op oudejaarsdag dus deze week is goed gevuld met van alles, behalve atelierwerk.

Pin It on Pinterest