*

Bijzondere mensen

november 2010 | Algemeen | 1 Reactie »

In onze straat woont een aardige vrouw die de seizoenspoppen voor Poppedijn in Delft maakt. Ze komt hier altijd de nieuwste ontwerpen ophalen om een voorbeeld van te maken voor de winkel. Volgens mij was zij al aan het poppen maken toen ik nog niet eens geboren was. Af en toe komt ze hier een cadeautje brengen. Zomaar een mooi kaartje, een lief zelfgemaakt popje, een klein houten elfje en vorige week een zak pepernoten. Bijzonder toch?

Tegen over ons woont nog zo’n bijzondere vrouw. Zij is kunstenaar en maakt ook vilten poppen. Maar die zien er heel anders uit dan de seizoenspoppen. Ze worden gekleed met nieuwe materialen, gecombineerd met antieke lintjes, kant en stof. Voor de poppen op de foto heeft ze zich helemaal verdiept in de Marker klederdracht. Dit alles wordt genaaid met de hand en op een trapnaaimachine die meer dan honderd jaar oud is. Als dat niet bijzonder is.

Reacties

Er is één reactie voor dit bericht.

  1. Deze reactie is gedaan door Aukje (aukjesatelier.nl) op 25 november 2010 om precies te zijn om 7:20 pm

    Wat leuk dat deze mensen bij je in de straat wonen!
    De poppen op de foto vind ik heel indrukwekkend…

Schrijf een reactie