*

Weer thuis

oktober 2010 | Algemeen | 6 Reacties »

De reis naar en door Egypte is voorbij. Op dit moment zit ik met dikke kleren aan achter de computer om veertig graden verschil te overbruggen. De reis was onbeschrijflijk bijzonder. Mijn vader en ik hebben veel gezien en veel gedaan. En wat een verschil tussen ons verblijf op een Nijlboot en het eenvoudige leven van de mensen op het achterland. We zagen prachtige tempels, de kolossen van Memnon, de vallei der Koningen, hebben gezeild over de Nijl en gedanst op Egyptische muziek. We hebben kindjes zien bedelen, reden in een koets met paard door Luxor, zagen Arabieren vechten en werden ziek van het Egyptische eten. We zagen de zon op komen in de woestijn en ondergaan in Aswan. Zagen het Nassermeer op de grens met Soedan, smolten bijna in de tempel van Hatsjeptoet waar het meer dan 43 graden was en reden op een kameel met aan de ene kant de Nijl en aan de andere kant de woestijn. We zwommen in de Rode zee over koraal en zagen gele, paarse en groene vissen onder ons door zwemmen. Ook doken we 25 diep met een onderzeeër om nog meer vissen voorbij te zien komen. De geuren en kleuren zal ik nooit vergeten. Omdat het teveel is om te beschrijven en ik nog moet acclimatiseren, laat ik een paar foto’s zien om een indruk te geven. In elk geval ben ik veilig thuis gekomen en liefdevol onthaald door Albert en de kinderen.

Reacties

Er zijn 6 reacties voor dit bericht.

 1. Deze reactie is gedaan door monique op 18 oktober 2010 om precies te zijn om 9:30 am

  Wow wat heb je een schitterende vakantie gehad!
  Ben benieuwd of we dat ook gaan terugzien in een ontwerp;) Doe het lekker rustig aan, geniet heerlijk na van je vakantie en neem een lekker kopje thee.

 2. Deze reactie is gedaan door Ingrid. op 18 oktober 2010 om precies te zijn om 9:56 am

  Hoi ; wat zul jij 10 heerlijke dagen hebben gehad aan de foto’s te zien ! Een hele andere wereld … Nou sterkte met de kou ;-) Groetjes van Ingrid.

 3. Deze reactie is gedaan door Brigitta op 18 oktober 2010 om precies te zijn om 10:13 am

  Fijn dat je weer helemaal heel terug bent. Aan de foto’s te zien heb je het mooi gehad. Lekker rustig acclimatiseren. Het is hier koud hè! Nou lekker nagenieten. Groetjes, Brigitta

 4. Deze reactie is gedaan door Gracia op 18 oktober 2010 om precies te zijn om 11:38 am

  Wat een heerlijke reis heb je gemaakt ondanks het ziek worden. Enne wat dacht je van een mooie kameel om te maken?

  (sorry ik zette het bericht bij het verkeerde bericht van jou)

 5. Deze reactie is gedaan door Miriam op 18 oktober 2010 om precies te zijn om 12:07 pm

  O, Suzan, wat prachtig en wat heb je bijzondere dingen gezien en meegemaakt! Echt om nooit te vergeten volgens mij……was het huishouden thuis goed gegaan? Hihihi,ze zullen je ongetwijfeld gemist hebben!
  Geniet nog maar even na van je vakantie! Heb je nog inspiraties opgedaan om nieuwe ontwerpen te maken?
  Groetjes van Miriam

 6. Deze reactie is gedaan door Marije van der Horst op 18 oktober 2010 om precies te zijn om 7:32 pm

  Wat een mooi bondig verslag van je fantastische reis.
  En dan de foto’s … gewoonweg prachtig.
  Ik hoop dat je even kunt nagenieten maar wel snel went aan de kou hier in Nederland. Want koud zal het voorlopig hier wel blijven

Schrijf een reactie