*

Souvenirs en zand uit Egypte

oktober 2010 | Algemeen | 5 Reacties »

Deze week sta ik weer met beide benen op Nederlands grond tussen de vertrouwde lapjes vilt en de poppenkinderen. Ik heb zelfs weer geschaatst. Maar mijn gedachten dwalen nog regelmatig af naar het warme Egypte met zijn prachtige tempels en zinderende hitte. De meegebrachte souvenirs hebben een plaatsje gekregen in de woonkamer. Een prachtig geweven kleed met een woestijndorp siert de muur op. Eerst heb ik het kleed een nachtje in de vorst gelegd want het stonk een uur in de wind. Natuurlijk heb ik ook cadeautjes meegenomen voor Albert en de kinderen. Keuze genoeg daar op de bazaars. Ze hebben me tenslotte tien dagen moeten missen en hebben het huishouden prima draaiende weten te houden. Uit de tempel van Hathor aan het Nassermeer op de grens met Soedan heb ik een zakje zand meegenomen. Deze tempel liet Ramses de tweede meer dan 3000 jaar geleden bouwen voor zijn lievelingsvrouw Nefertari. Hij had meerdere vrouwen en meer dan honderd kinderen. De imposante beelden aan de voorkant van de tempel kijken uit over het meer.

Met het zand ga ik kleine glazen flesjes vullen om er een exclusief pakket voor Pippilotta’s Schatkist van te maken. Verder laat ik mijn gedachten nog gaan over een Egypte ontwerp. Het is best moeilijk om de indrukken om te zetten in een viltpakket. Maar ik heb de tijd want de serie nieuwe ontwerpen die 10 november tijdens de Kreadoe uitkomt, is al klaar.

Reacties

Er zijn 5 reacties voor dit bericht.

 1. Deze reactie is gedaan door Marielle Reijerse op 22 oktober 2010 om precies te zijn om 11:24 am

  Leuk idee om zand mee te nemen en dit te verwerken in een pakket,veel suc6
  Ben ook benieuwd naar de nieuwe ontwerpen, graag tot de Kreadoe-periode
  Creatieve groet Marielle

 2. Deze reactie is gedaan door Brigitta op 22 oktober 2010 om precies te zijn om 3:03 pm

  Oh ben heel benieuwd naar je nieuwe egypte ontwerpen. Ik hou het in de gaten. Goed weekend.
  Groetjes, Brigitta

 3. Deze reactie is gedaan door Ingrid. op 23 oktober 2010 om precies te zijn om 10:26 am

  Wauw ; prachtig kleed ! Van harte gefeliciteerd met Albert zijn verjaardag . Goed weekeinde , groetjes van Ingrid.

 4. Deze reactie is gedaan door hanneke op 27 januari 2014 om precies te zijn om 4:26 pm

  Hallo,
  Ik heb een vraag. Ik ben voor een artikel wat ik schrijf op zoek naar een leuke foto van flesjes zand. Nu ben ik via google bij uw site uitgekomen met de zandflesjes. Deze foto zou ik erg goed kunnen gebruiken voor het artikel wat ik schrijf. Het artikel gaat over rituelen bij afscheid en herinnering. Ik organiseer bijeenkomsten voor kinderen die een dierbare hebben verloren en hier iets mee willen. Een van de onderdelen is dat we lieve woordjes en herinneringen in het zand vertellen en dit dan ‘vangen’ in kleine flesjes.
  Zou ik deze foto mogen gebruiken in het boek? (als dit lukt, want waarschijnlijk is de foto te klein qua aantal pixels)

  Ik hoor heel graag van u.

  Met vriendelijke groet,
  Hanneke Peters

 5. Deze reactie is gedaan door charlotte op 27 januari 2014 om precies te zijn om 11:36 pm

  Beterschap ! ‘tis ook wel een grote overgang tussen de twee zeer verschillende klimaten op dit moment…..zorg goed voor jezelf ;)

Schrijf een reactie