*

De website beschikt over een aantal specifieke functies. Over het algemeen spreken ze voor zich, maar kom je er toch niet helemaal uit? Dan heb je hier de mogelijkheid om het uit te zoeken. Heb je overigens opmerkingen of misschien tips voor de website? Mail ze dan naar webmaster@atelierpippilotta.nl.

Twitter

Op bijna alle pagina’s op de website is aan de rechterkant is de onderstaande afbeelding met de kwetterende volgens te vinden. Ik maak gebruik van twitter op je de hoogte te houden van mijn meest recente ontwerpjes, of dingen die in atelier gebeuren. Het meeste laatste bericht wordt op de website weergegeven. Soms met foto, in ieder geval altijd met een indicatie van hoelang het geleden is dat ik dit getweet heb. Klik je op ‘meer berichten…’ dan ga je naar mijn pagina op twitter en kan je al mijn oude berichten doorkijken. Dit is niet mogelijk om op mijn eigen website te bekijken.

Delen van een bericht of pakket

Op mijn website heb je de mogelijkheid om een bericht of een pakket te delen op je favoriete sociale profiel. Dit zijn facebook, twitter, google+ en hyves. Door onder de titel van een bericht of pakket op een van deze sociale profielen te klikken kun je een bericht plaatsen. Als je nog niet bent aangemeld op je profiel, opent zich een venster om je aan te melden.

Laatste reacties op berichten

Op mijn website heb je de mogelijkheid om een reactie te plaatsen op een bericht die op de voorpagina is geplaatst. Onder de titel van het bericht wordt aangegeven hoeveel reacties er al geplaatst zijn.

Je kunt op de titel klikken of op het aantal reacties. Nu krijg je alleen dit bericht te zien. Ga je naar het einde van dit bericht dan zie je het volgende invul vakjes.

De eerste vier vakken wijzen zich vanzelf. Het laatste kan misschien wel wat uitleg gebruiken. In de afbeelding wordt tekst weergegeven, dit moet je overschrijven in het vakje daaronder. Waarom doen we dit? Anders krijgen we een heleboel ongewilde reactie binnen, van reclame tot berichten die woorden bevatten die niet passen bij de leuke pakketjes die op de website staan.

Archief van de berichten

Op elke pagina is ook een vakje met een agenda zichtbaar. Hiermee kun je alle berichten die in het verleden op de voorpagina zijn geplaatst terugvinden. Je kunt in de maand op de datum klikken als deze blauw gekleurd is. Dan wordt het bericht die op die dag geplaatst is weergegeven. Je kan zelfs per maand terug scrollen. Dit doe je onder de agenda op de afkorting van de maand te klikken.