*

Mooie foto’s

24 maart 2017 om 11:09 | Nog geen reacties »

Wat ben ik toch blij met een dochter die prachtige foto’s kan maken. Vorig weekend was ze thuis en leefde zich uit in mijn atelier terwijl ik groente en fruit op de markt aan het halen was. Nu heb ik mooie foto’s om te laten zien.

De poppenkinderen staan rustig toe te kijken vanaf een plank terwijl hier hard gewerkt wordt. Zondag komt Angelique van der Kleine Troll uit Duitsland en haalt een grote bestelling op. Gelukkig heb ik hulp want ik kom niet door het werk heen. Radio aan, koffie erbij en gezelligheid hier! O ja, vooral werken hoor!

Beertjes

20 maart 2017 om 12:02 | Nog geen reacties »

Op de hobbybeurs in Assen kocht ik laatst pakketten van twee beertjes. Ze zaten er zo schattig bij en ik had zin om eens iets heel anders te maken.

Hier zitten ze dan en mijn mascotte Pippi heeft er een warm plekje tussen gevonden.

Dochter Sanne was er afgelopen weekend dus ik bofte want ze heeft er een mooie foto van gemaakt.

De beertjes zijn ontwerpen van Veel Liefs. Anita heeft een prachtige eigen stijl ontwikkeld en als ik haar weer zie op een beurs of markt val ik voor het pakket van het schattige hangoor konijntje.

Heel veel Knufjes

18 maart 2017 om 13:23 | Nog geen reacties »

Eveline van Freubelachtig maakt de pakketten van Atelier Pippilotta kant-en-klaar voor klanten die dat niet zelf kunnen. Voor Knufje had ze verschillende kleuren nodig dus maakte ik de pakketten op maat in de gewenste kleuren. Het zijn vrolijke foto’s geworden die ik met jullie mag delen.

Welkom

13 maart 2017 om 16:48 | 1 Reactie »

Kom je even bij me in het atelier kijken? Atelier betekent letterlijk “werkplaats” en dat is precies wat hier gebeurt: er wordt gewerkt aan creatieve ideeën. Het woord atelier maakt met altijd blij want het is een feestje om hier te mogen werken. Met alle mooie kleuren, materialen, rommeltjes en ideeën die nog uitgewerkt willen worden.

Kleintje

10 maart 2017 om 15:33 | Nog geen reacties »

Kleintje is een nieuw pakket uit Pippilotta’s Schatkist. Ze is alleen te koop bij Handwerkatelier Sari. Omdat ze van een houten kegel wordt gemaakt is ze niet moeilijk om te maken. Echt een schatje voor de lente op bijvoorbeeld een houten schijfje of onder een stolp. Fijn weekend alvast!

Natuurkabouters

6 maart 2017 om 15:18 | Nog geen reacties »

Voor het ontwerp van de Natuurkabouters maakte ik eerst een aantal proefmodellen. Zou ik één kabouter in een pakket doen of meerdere. De keuze viel op een serie kabouters in regenboogkleuren. Ook overwoog ik om sprookjesvilt te gebruiken maar dat zou het pakket een stuk duurder maken. Het werden uiteindelijk zes Natuurkabouters met verschillende bloemen en vruchten in de kleuren van de regenboog.

Nieuw Leven

3 maart 2017 om 15:43 | Nog geen reacties »

Het is al een paar jaar geleden dat ik dit pakket ontwierp. Voor een pasgeboren baby, voor een overleden kindje of gewoon om op de seizoentafel te zetten. Het kindje ligt zoet op een blad met erboven een swarovski kristal die af en toe een regenboog aan kleuren laat zien.

Waarom ik dit pakket juist nu met jullie deel? Omdat ik deze week een knobbeltje voelde in mijn borst en voor onderzoeken naar het ziekenhuis moest. Gelukkig is het goedaardig en hoef ik pas over een half jaar terug te komen. Ik haal opgelucht adem en ga straks een mooi nieuw weekend in en geef iedereen een extra knuffel.

Wolletjes

27 februari 2017 om 12:25 | Nog geen reacties »

Afgelopen weekend was er weer een hobbybeurs. Deze keer in Assen, mijn woonplaats. Dat betekende een middag rondstruinen en eens iets anders doen dan ik normaal doe. Dit keer werd het een workshop Wolengeltje maken bij Wool Creations. Ik maakte er een voorjaarsengel van en gaf haar thuis een bloembolletje in haar handen. Kim van Wool Creations verft de wol allemaal zelf in prachtige kleuren en blijkt ook nog eens bij mij om de hoek te wonen. We spreken binnenkort af want ik heb wat geverfde wol nodig voor poppenpruiken. Wie weet zie ik ook wat moois voor de herfst, daar ben ik nu namelijk alweer voor aan het ontwerpen.

Sneeuwklokje

24 februari 2017 om 12:11 | 1 Reactie »

Het allermooiste bloemetje blijft voor mij het Sneeuwklokje. Na de koude winter is de vreugde elk jaar weer groot als het sneeuwklokje zich laat zien. Eerst de groene steeltjes en dan opeens zie je het eerste witte bloemetje verschijnen. “De lente is in aantocht”, lijken ze te roepen. “Ruim de tuin maar op en maak de stoelen schoon want binnenkort kun je weer buiten wonen”. En ik luister. Morgen ga ik lekker de tuin in.

 

Op de foto zie je het pakket van het Sneeuwklokje. Ze is gemaakt van dik fresco vilt en is niet moeilijk om te maken.

Regendag

20 februari 2017 om 13:33 | Nog geen reacties »

Hoe het in de rest van Nederland is weet ik niet maar in Assen motregent het. Pippi is in een tak geklommen en kijkt vanuit de etalage over straat. Ze hoopt op spelende kinderen die vakantie hebben maar het blijft rustig buiten. Ik ben een patroon aan het tekenen dat helemaal pas het bij het weer. Het gaat iets voor de herfst worden. Geen haast dus maar rustig de tijd om alles uit te werken vanuit een droog en warm atelier.

Op de beurs

16 februari 2017 om 12:28 | Nog geen reacties »

Afgelopen weekend moesten er pakketten worden nageleverd op de beurs. Dat is altijd een feestje want dat betekent
dat ik ook alle stands kan bekijken en praatjes kan maken. Zo knap hoe de dames elke keer weer de viltpoppen mooi weten te presenteren. Tussen de mensenmassa probeerde ik nog wat foto’s te maken en dat viel nog niet mee wat het was reuze druk. Met al die vrolijke bloemen krijg ik helemaal zin om de lente in mijn etalage in te luiden. Ik ga gelijk op zoek naar de sneeuwklokjes, narcissen en blauwe druifjes om het kale witte kleed op te vrolijken.

Speciaal voor jou!

13 februari 2017 om 11:43 | Nog geen reacties »

Omdat het morgen Valentijnsdag is en omdat ik zin had om iets liefs te zeggen tegen jou:

Natuurkabouters en Krokusbolletjes

10 februari 2017 om 11:55 | Nog geen reacties »

Deze natuurkabouters maakte Lia van Mooi Kreatief uit Almelo. Zo leuk op een houten schijf. Je kunt er zelfs nog een waxinelichtje bij zetten.

Een lieve vriendin van me haakte gelijk drie krokusbolletjes. Ook al zo leuk in verschillende kleuren.

Nieuwe pakketten!

7 februari 2017 om 5:00 | Nog geen reacties »

Met veel liefde en plezier ontwierp ik vijf nieuwe pakketten voor jou:

Het Blauwe Druifje met prachtige kralen waardoor het bloemetje net echt lijkt,

Het Gehaakt Krokusbolletje met een echt bloembolletje in het pakket,

De Lente Ketting aan een zijdelintje, zo eenvoudig dat kinderen het ook kunnen maken,

Het Hartendoosje met Valentijnsdag in gedachten en

Zes Natuurkabouters die groter zijn dan je denkt.

De nieuwsbrief kun je HIER downloaden. De Handwerkbeurs begint donderdag in Zwolle en daar zullen ze ook allemaal te zien en te koop zijn bij Handwerkatelier Sari, Atelier Poppejans en het Koekendiefie.

Ik wens je alvast heel veel knutselplezier!

Lentevlinder

6 februari 2017 om 13:00 | Nog geen reacties »

Speciaal voor het Koekendiefie maakte ik de Lentevlinder. Een Popje in van 14 cm hoog op een houten schijfje. Ze houdt een geverfde houten vlinder in haar handjes. Ze is niet moeilijk om te maken en de kleuren zijn heerlijk zoet en doen verlangen naar de lente. Het Koekendiefie staat vanaf donderdag Op de Handwerkbeurs en heeft een leuke actie met dit pakket. Wel zolang de voorraad strekt want dit pakket heeft maar een beperkte oplage.

Haakpakketten

3 februari 2017 om 14:14 | Nog geen reacties »

Werken met wolvilt is één van de leukste dingen maar haken is ook erg leuk en helemaal hip. Daarom is het fijn dat het heel goed te combineren is. Helemaal als het haken niet te ingewikkeld is. Met een paar basisbeginselen, zoals lossen en vasten, kun je de haakpakketten van Pippilotta al maken. Dinsdag komen vijf nieuwe pakketten uit en daar is ook weer een haakpakket bij. Daarvoor heb ik de bruine kleur haakgaren gebruikt. Bruin voor de lente? Ja, wacht maar af!

Winterwacht

30 januari 2017 om 14:39 | Nog geen reacties »

De Winterwacht had het er maar druk mee de afgelopen twee weken. Hij mag nu uitrusten en wachten op de volgende vorstperiode. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat die misschien nog een keer komt deze winter. We wachten af …

Blue Pearl

27 januari 2017 om 9:45 | Nog geen reacties »

Dit popje komt uit Pippilotta’s Schatkist, wat betekent dat het maar bij één winkel te koop is en met een beperkte oplage wordt gemaakt. De blauwe kleuren die verwijzen naar de koude winter maar het groen geeft alweer hoop voor de lente. De muts is versierd met blauwe parels en daar heeft het popje zijn naam aan te danken. In het pakket zitten ook de bal van blauw ijzerdraad en een satijnlintje om het popje aan op te hangen. Het pakket is te koop bij het Koekendiefie die ook op de Handwerkbeurs in Zwolle staat over twee weken.

Doosjes

24 januari 2017 om 10:59 | Nog geen reacties »

Nog twee weken en dan komen de nieuwe pakketten uit. Daarbij is ook weer een doosjes pakket. De doosjes van papier maché worden gemaakt op de Filippijnen. Ze worden bij families thuis onder goede omstandigheden gemaakt. De lijm die gebruikt wordt is gemaakt van water en rijstmeel. Moeder, oma, ooms en tantes werken zij aan zij aan de opdrachten en zijn blij werk en inkomen te hebben in dit economisch arme land.

Schaatsen

20 januari 2017 om 15:09 | Nog geen reacties »

Wat was het een fantastische week! Mooi koud winterweer en zelfs natuurijs. Eerst was ik met het G team aan het trainen op de kunstijsbaan in Groningen. Woensdag was ik bij de eerste marathon op natuurijs aanwezig. Alleen het geluid van de ijzers over het ijs is prachtig en dan ook nog al die toppers aan het werk te zien: prachtig! Gisteren zocht ik zelf het natuurijs op. Het was even zoeken voor een geschikte en veilige plek maar in Midlaren was het heel mooi schaatsen. Nog geen echte toertocht maar wie weet, het water koelt mooi af voor een volgende vorstperiode.

Tot zover mijn enthousiasme over het schaatsen: ik moést het even delen. Net als de foto van het viltpakket met de schaatser. Mijn voorbeeld staat in een houten doosje waarin een achtergrond van natuurijs is geplakt.

Koning Winter

16 januari 2017 om 14:55 | Nog geen reacties »

Deze lampjes zag ik bij Ikea en meteen kwam er een idee bij. Met een ondergrond van sprookjesvilt en karton kunnen Koning Winter, de IJskoningin en het Winterkind erop blijven staan. Het is een pronkstuk in de etalage. Voor de foto zetten we ze in de echte verse sneeuw en maakte mijn dochter deze foto.

Narciskindje

13 januari 2017 om 19:11 | Nog geen reacties »

De één vindt het verschrikkelijk en de ander geniet met volle teugen van het winterweer. Maar één ding weten we nu al: over een paar maanden bloeien de narcissen weer.

Daarom kwam er alvast een Narciskindje uit Pippilotta’s Schatkist. Het pakket is te koop bij het Vrolijke Nest: een winkel waar je vrolijk van wordt.

Fijn weekend en tot maandag!

Kindje op de slee

11 januari 2017 om 16:19 | Nog geen reacties »

Heb je het gehoord? De winter is in aantocht. Zet de slee maar klaar en haal de schaatsen maar uit het vet als je dat nog niet gedaan hebt.

Ter inspiratie het pakket van het Kindje op de Slee. De glazen stenen kreeg ik ooit van mijn moeder en erachter een ijsbeertje van fleece stof. Dat is geen pakket van mij want dieren maken vind ik erg moeilijk.

Nog meer winter

9 januari 2017 om 14:28 | Nog geen reacties »

De etalage bij daglicht. Zo ziet het er toch weer heel anders uit. En de takken … ik knipte er maar twee en ging toen snel weer het warme atelier in.

Kun jij je ook al verheugen op de lente? Dan laat ik hier in de loop van de week een nieuw pakket uit Pippilotta’s Schatkist zien.

Winter

6 januari 2017 om 16:13 | Nog geen reacties »

Koning Winter heeft zijn intrede gedaan en de etalage is veranderd in een winterlandschap. Er komen nog wat kale takken op de achtergrond maar ik ben zo’n koukleum dat dat klusje werd uitgesteld. Volgende week zal ik wat detailfoto’s sturen zodat je ook de kleine dingen kunt zien.

Deze week deed ik het rustig aan in het atelier. Weinig bestellingen en ik heb de voorraad niet bijgewerkt. Daarentegen bracht ik veel uren in huis door met een nieuw lentepatroon, tekeningen, zakjes kralen inpakken, patronen vouwen en administratie. Maar ook gezelligheid met de kinderen en genieten van ons warme huis die ik in de zomer weleens verwaarloos maar in de winter met liefde omarm.