*

Rupsenkinderen en koolwitje

22 juni 2018 om 13:53 | Nog geen reacties »

Vlinders spreken vaak tot de verbeelding. Het is ook heel bijzonder hoe een rups kan veranderen in zo’n prachtige vliegend diertje. Ik heb het geprobeerd vast te leggen in deze twee ontwerpen. In het ene pakket zitten de twee rupsenkinderen en in het andere pakket het koolwitje met de pop en rups.

Word jij ook zo blij als je vlinders om elkaar heen ziet dartelen op een mooie dag? Of ontroerd doordat er één op je gaat zitten zodat je hem van heel dichtbij kunt bewonderen? De pippilotta tuin staat vol struiken en bloemen die ze lekker vinden dus het is een komen en gaan van deze wondertjes op mooie dagen.

Twee kleine kaboutertjes

18 juni 2018 om 16:39 | Nog geen reacties »

Het is nog een paar dagen lente en dan begint de zomer. De twee kleine kaboutertjes in de lente, die je hier op de foto ziet, maken plaats voor de kaboutertjes in de zomer. Leuk om ze af te wisselen op de seizoenstafel. Ik kan je alvast wat verklappen: in de herfst en met de kerst komen er nieuwe kaboutertjes bij.

Bloemen

15 juni 2018 om 7:38 | Nog geen reacties »

Zolang ik me herinner hou ik van bloemen. Ik moet een jaar op 3 geweest zijn toen ik dolgelukkig thuiskwam met bloemen voor mijn moeder: de tuin van de overburen was leeggeplukt. Vaag weet ik nog wat van de commotie die dat teweegbracht maar ik was me van geen kwaad bewust.

De stokroos, vingerhoedskruid, sering, vergeet-mij-nietje, windekind, herfstaster en zonnebloem mogen vandaag poseren. In de kast ligt nog een akelei maar daarover ben ik niet tevreden. Het bloemetje is zo teer en het vilt is net te dik. Wie weet kan het nog aangepast worden zodat er volgend jaar toch een pakket van komt. Akeleitjes vinden het namelijk prettig in de Pippilotta tuin en ze duiken dan ook overal op. Wat zou er dan leuker zijn ook een vilten akeleitje te hebben.

Pippi Langkous

11 juni 2018 om 13:32 | Nog geen reacties »

Als kind genoot ik van de avonturen van Pippi Langkous. Ik wilde zijn zoals zij: vrij, blij en heel sterk. Later keek ik met onze kinderen naar de films en vond het nog steeds erg leuk. Ik zag een onafhankelijk meisje dat zorgt voor haar eigen geluk en voor niemand bang was. Ondanks dat ze de regels soms omdraait heeft ze een groot rechtvaardigheidsgevoel. Waar Pippi is, is het feest. Daarom heet het atelier ook Pippilotta en mijn eigen Pippi gaat vaak mee om avonturen te beleven.

 

Afgelopen zaterdag was ze in Duitsland waar we een mtb tocht maakten. Onderweg kwamen we een boom tegen met daarin een schommelbankje. Dat vroeg natuurlijk om een foto. Voordat ik dit stukje schreef keek ik nog even in het archief en zag meer foto’s die ik nooit heb laten zien. Pippi in een merelnestje nadat de jongen waren gevlogen, in de sneeuw, als fotografieopdracht voor dochter en Pippi met halters. Geen idee waarom ik die laatste foto ooit gemaakt heb.

Ik wens je een mooie week! In atelier Pippilotta gaat een nieuw ontwerp voor de herfst op papier worden gezet en moeten de papieren voor de jaaropgave nu eindelijk eens klaar gemaakt worden voor de boekhouder.

Dauwdruppels

8 juni 2018 om 8:41 | Nog geen reacties »

Ze zijn zo mooi: dauwdruppels. In de vroege ochtenduren verwelkomen ze de nieuwe dag, een nieuw begin, een nieuwe kans. Wanneer de zonnestalen erop vallen kun je de kleuren van de regenboog erin zien. Totdat het warm genoeg is en de druppels verdampen. Morgenvroeg komen ze je opnieuw betoveren. Om bij zoiets eenvoudigs stil te staan maakte ik er dit ontwerp van: de dauwdruppels.

Wil je zelf zo’n leuk houten kistje verven? kijk maar eens hier

Fossielenkind en Peertje

4 juni 2018 om 12:31 | Nog geen reacties »

In Engeland kon ik niet meer stoppen met fossielen zoeken. Daar had ik al bedacht dat er een pakket van zou komen. Het is het fossielenkind geworden. Een stoer kind van 13 cm met een ammoniet op het hoofd en een echt fossiel erbij. De grootte en dikte van de fossielen verschilt wel van elkaar, zo is de natuur. Het pakket is alleen te koop bij het Vrolijke Nest in Hilversum zolang de voorraad strekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog een nieuw pakket is het Peertje. Een lief ventje van 7 cm hoog met een heerlijk uitziende peer. Je zou er zo je tanden in zetten. Dit pakket is te koop bij Atelier Inky.