*

Kabouterdansje

19 februari 2018 om 12:21 | Nog geen reacties »

Ik ben nog altijd dol op kabouters. Als klein meisje was ik er van overtuigd dat kabouters bestonden en als kleuter kreeg ik voor mijn verjaardag een tuinkabouter. Deze praatte echt maar het was wel raar dat hij dat alleen deed als ik naar school was. Nu geloof ik soms nog dat kabouters bestaan. Ze leggen mijn spullen op andere plekken neer zodat ik ze niet kan vinden en doen dan hun kabouterdansje.

Op de foto’s zie je het ontwerp van het Kabouterdansje. Natuurlijk weer gefotografeerd door mijn dochter.

Seizoensventjes

16 februari 2018 om 7:00 | Nog geen reacties »

De Seizoensventjes zijn een leuk setje geworden. Na het herfst- en het winterventje kwam vorige week het lenteventje om de hoek kijken. En ik kan verklappen dat het zomerventje ook al klaar is. Hij krijgt een vlindertje in zijn hand maar meer verklap ik nog niet.

Het atelier is vandaag (vrijdag) een dag gesloten vanwege de Handwerkbeurs in Zwolle. Veel plezier als je er ook heen gaat!

De mooie foto’s zijn gemaakt door Sanne Barelds

Missen

12 februari 2018 om 15:05 | 1 Reactie »

Wat kwamen er weer mooie reacties binnen op de nieuwe pakketten, dank jullie wel. Helaas is in de beschrijving van het Seringenkind een foutje geslopen. Anders dan op het patroon vermeld staat, moet de broek 2 x geknipt worden en moet de muts uit felgroen vilt geknipt worden.

Mijn lieve vriendin die nieuwe pakketten altijd voor me controleerde, is afgelopen weekend na een kort ziekbed overleden. Zij keurde als eerst de nieuwe ontwerpen, haalde fouten uit de patronen, droeg nieuwe ideeën aan en naam vaak wat lekkers mee. Ze wordt nu al gemist.

Nieuwe pakketten

9 februari 2018 om 5:00 | Nog geen reacties »

Joepie! Eindelijk kan ik de nieuwe pakketten voor de lente laten zien.

Zoals je gewend bent zijn het weer heel uiteenlopende ontwerpen. Een doosje, haken, een bomenkind, wat eenvoudigs voor de Pasen en drie retro Hertjes.

DE NIEUWSBRIEF KUN JE HIER DOWNLOADEN.

Heel veel knutselplezier gewenst en wie weten ontmoeten we elkaar op de Handwerkbeurs in Zwolle.

Oranje Tijger: een gratis patroon

5 februari 2018 om 12:00 | Nog geen reacties »

De eerste lentekriebels waren al gesignaleerd maar met de vorst en de Olympische Winterspelen in het vooruitzicht zijn ze vervangen door Schaatskriebels. Dat vraagt om wat leuks: een gratis patroontje. Deze oranje tijger is om onze sporters aan te moedigen. Je kunt hem HIER DOWNLOADEN

Ik wens je een mooie week toe en tot vrijdag! Dan komen er vijf nieuwe Lenteontwerpen uit en komen de lentekriebels toch weer om de hoek kijken.

Workshop

2 februari 2018 om 13:41 | Nog geen reacties »

Het lijkt er nog niet op maar over een poosje is het weer lente. Tijdens winterse dagen kun je je daar al op verheugen door het maken van poppen voor de lentetafel. Wil je ook één van deze ontwerpen maken dan kan dat tijdens een workshop in Suzanne’s Handwerkshop in Hoogezand. Op 9 en 23 februari kun je onder deskundige begeleiding dit Krokusbolletje en de Lentefee maken.