*

Hazelnoten

september 2015 | Algemeen | Nog geen reacties »

DSCF85191024px-Curculio_nucum01Het was een heerlijk nazomer weekend. De hele dag konden we buiten zijn en allerlei leuke weekend dingen doen. Mini hondje van zoon en schoondochter kwam weer logeren dus ik maakte lange wandelingen. Op één van die wandelingen nam ik een tas mee om hazelnoten te zoeken. Het is een rijkelijke oogst geworden. Eerst moest ik de noten uitzoeken want de Hazelnootboorder ( een klein bruin snuitkevertje) heeft een eitje in verschillende noten gelegd toen de buitenkant nog zacht was. Nu de larve naar buiten is gekropen is de noot niet meer eetbaar. De mand met noten ligt nu te drogen in de vensterbank. Over twee weken ga ik ze kraken en roosteren. Een heerlijke vervanger voor als je geen vlees eet. Natuurlijk moest het ontwerp van het Hazelnootje even op de foto in de gevulde mand.

Schrijf een reactie