*

Perfect Life?

juni 2012 | Algemeen | 3 Reacties »

Een vriendin van mijn moeder kwam een kijkje nemen in het atelier en was helemaal verbaasd. Door de verhalen en foto’s op mijn site had ze gedacht dat we in een riante villa met enorme tuin woonden. Maar het bleek de hoek van een rijtje te zijn in een van de oudere wijken van Assen. De koffie stond nog niet klaar, de koekjes waren op, van de vloer kon je wel eten (er lag genoeg) en twee gevulde wasmanden stonden in de hoek.

Ik probeer altijd vrolijke stukjes te schrijven en wat van mijn werk in het atelier en mijn leven te laten zien. Maar net als bij ieder ander is het hier ook geen Perfect Life. Er zijn pubers met puberstreken, mijn schildklier is me regelmatig letterlijk aan het klieren en er zijn grote en kleine zorgen om de kinderen. Dat ik me een slag in de rondte werk als Albert op reis is omdat ik hem zo vreselijk mis, daar schrijf ik ook niet over. Maar het is er allemaal wel en nog wel meer dan dat.

Toch weet ik dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven. Er is altijd een keuze die ik kan maken. En ik probeer te leren van tegenslagen en de fouten die ik maak. Zonder al te filosofisch te worden kan ik wel zeggen dat in mijn hart altijd de zon schijnt. Om alles wat ik heb en ook om wat ik niet heb want dat mis ik niet. Door het schrijven van verhalen op mijn website hoop ik mijn optimisme met je te kunnen delen. Als je na het lezen ervan een blij gevoel krijgt heb ik mijn doel gereikt.

Reacties

Er zijn 3 reacties voor dit bericht.

 1. Deze reactie is gedaan door Bianca op 8 juni 2012 om precies te zijn om 9:12 am

  Perfect zou saai zijn en hard werken. Je wordt er niet gelukkiger van.
  Dank je dat we over je schouder mee mogen kijken naar de leuke stukjes van je leven! Maak ons blij met mooie ontwerpen!
  Liefs!

 2. Deze reactie is gedaan door Ciska op 9 juni 2012 om precies te zijn om 7:34 pm

  Toch is het fijn dat je nu zo’n mooi openhartig stukje schrijft over de strubelingen van het leven. Ook die mogen er zijn.

 3. Deze reactie is gedaan door Monique op 9 juni 2012 om precies te zijn om 8:49 pm

  Een hartverwarmend stukje, zonder downs geen ups, en ik ben zo blij dat we een kijkje in je leven mogen hebben. En het is heerlijk om de zonnestraaltjes die je opschrijft binnen te krijgen. Maar ook de regendruppeltjes mag je wat mij betreft delen hoor!

  Je inspireert me ook zo’n heerlijk atelierplekje te realiseren.

Schrijf een reactie