*

Diyo Nepal

november 2011 | Algemeen | 3 Reacties »

Het pas uitgekomen pakket DIYO NEPAL is wel heel speciaal. Een diyo is een klein koperen schaaltje waar twee handgedraaide katoenen lontjes in hangen en een drupje olie bij wordt gedaan. De vrouwen in de Hindoe cultuur steken deze bij zonsopgang en zonsondergang aan als ze hun offeringen van gekleurde rijst en bloemen brengen. Zo wensen ze al het goede voor hun dierbaren, ver weg en dichtbij.

Het olielampje staat symbool voor de Stichting Diyo Nepal die ik een warm hart toe draag. In elk pakket zit een olielampje dat speciaal voor Atelier Pippilotta in Nepal is gemaakt. Alleen dat al maakt het pakket uniek. En door de aanschaf ervan help je ook nog eens vrouwen in Nepal. Per pakket doneer ik € 1,50 aan www.diyonepal.nl

Met de opbrengst van dit pakket start Ilse, de veldwerker in Nepal, een vrouwenproject. Iets met geiten heb ik begrepen. Hier hoop ik later meer over te kunnen vertellen en te laten zien via deze website. Door het kopen van het pakket help jij ook mee met dit project.

Reacties

Er zijn 3 reacties voor dit bericht.

 1. Deze reactie is gedaan door Evelyn op 9 november 2011 om precies te zijn om 12:42 pm

  Een prachtig pakket en initiatief! Ik heb gisteren het pakketje binnen gekregen en hoop er binnenkort mee aan de slag te kunnen. Ik hoop dat je veel van deze pakketjes zal verkopen!

  Liefs Evelyn

 2. Deze reactie is gedaan door Rianne op 9 november 2011 om precies te zijn om 2:36 pm

  Leuk verhaal en een goed initiatief Suzan, en wat leuk om er zo een heel stel in een kring te zetten. Mooi
  Liefs Rianne.

 3. Deze reactie is gedaan door Monique op 10 november 2011 om precies te zijn om 2:23 pm

  Ook ik heb het pakketje aangeschaft, en ga haar maken voor mijn moeder. Mijn moeder is ernstig ziek en ik vond Diyo Nepal wel erg passend om voor haar te maken

Schrijf een reactie