*

Bloemen

januari 2011 | Algemeen | 4 Reacties »

Mijn leven lang ben ik al gek op bloemen. Als tweejarig meisje heb ik eens de tuin van de overburen kaal geplukt voor mijn moeder.  En op de lagere school kwam ik zomers regelmatig te laat omdat onderweg  zoveel mooie bloemen stonden. Mijn oma die boodschappen ging  halen zag me met fiets en al tussen de bloemen langs het fietspad zitten. Voor iedereen die ik lief vond maakte ik bosjes bloemen. Het liefst biedemeiers van rode klavertjes. Daaronder deed ik een rond papiertje dat normaal onder een gebakje zit. Later tekende ik de geplukte bloemen na. Ik erfde de dozen potloden van mijn oom die het downsyndroom had en jong overleed. Honderden potloden had ik opeens. Op de plaatjes zie je tekeningen die ik in die tijd maakte, ik zal een jaar of 15 zijn geweest.  En nog steeds ben ik dol op bloemen.  Daarom is het ook zo leuk om met een seizoentafel te werken. Op dit moment staan er bloeiende takken van de hazelaar naast moeder aarde. Ik kan niet wachten tot de eerste bloemetjes erbij staan. Ook komen de bloemen regelmatig terug in mijn ontwerpen zoals bij de bloemenkinderen. Een onuitputtelijke bron van inspiratie en op dit moment ben ik bezig met een bloemenkind voor de zomer: de dagkoekoeksbloem.

Reacties

Er zijn 4 reacties voor dit bericht.

 1. Deze reactie is gedaan door Brigitta op 28 januari 2011 om precies te zijn om 8:09 pm

  Wat een prachtige tekeningen. Gefeliciteerd met je dochter haar verjaardag. Fijn weekend.
  Groetjes, Brigitta

 2. Deze reactie is gedaan door Rianne op 29 januari 2011 om precies te zijn om 3:59 pm

  Als eerste gefeliciteerd met je dochter. Je tekeningen zijn erg mooi en de pakketten die je gemaakt hebt zijn al net zo mooi. Liefs Rianne.

 3. Deze reactie is gedaan door Aukje (aukjesatelier.nl) op 30 januari 2011 om precies te zijn om 3:54 pm

  Mooi, deze inspiratie!
  Let middenzomer eens op de zaaddozen van de Dagkoekoeksbloem. Hierin verstoppen zich rupsen. Ze eten de zaadjes op en kruipen in het holletje van de zaaddoos. De bovenkant maken ze dan weer dicht door de zaadjes uit te scheiden. En zo zie je niet dat ze er in zitten. Welke vlinder er dan uit komt weet ik niet… Maar het is een heel fascinerend gebeuren…

  Ik kijk uit naar je ontwerpen ;)

 4. Deze reactie is gedaan door Evelyn Dekker op 31 januari 2011 om precies te zijn om 2:18 pm

  Jeetje, je maakt niet alleen geweldige ontwerpen, maar je kunt ook nog een sprachtig tekening, wauw!!!!

Schrijf een reactie