Avonturen in de sneeuw

Geplaatst op: 21 december 2010

Een uitstapje in de sneeuw leek de kinderen van de Zomerpicknick ook wel eens leuk. Sinds onze dochter haar poppenhuis de rug toe heeft gekeerd staan ze op een plank in het atelier. Ik had ze nog gewaarschuwd dat sneeuw wel heel koud was maar dat kon ze niet tegen houden. De pret was van korte duur want al snel werden ze bleek van de kou. Alleen hun labrador vond het heerlijk in de sneeuw. Na een paar minuutjes stonden ze weer op de plank in het warme atelier.

“Mogen wij het eens proberen”, vroegen de bloemenkinderen van de Lenteoptocht. “Wij hebben warme jurkjes aan”. Omdat je eenmaal alles moet proberen liet ik ze ook naar buiten gaan. Maar ze voelden zich zo eenzaam in de sneeuw tussen de kale takken. Er waren geen bloemen te zien. “Het is nog te vroeg voor ons”, besloten ze en gingen ook weer naar binnen.

Dan moet ik het maar proberen, dacht het Zonnestraaltje. Ze deed erg haar best tussen de takken van een appelboompje. Maar haar kracht was nog niet sterk genoeg ontdekte ze al snel. Toen de poppenkinderen weer opgewarmd op de plank stonden, besloten ze geduldig af te wachten tot hun tijd zou komen en droomden alvast van een mooie zomer met kleurige bloemen.

Pin It on Pinterest