Feest

Geplaatst op: 4 juni 2010

Het is feest want het is de hele week al prachtig weer. Ik probeer zoveel mogelijk werk te verplaatsen naar buiten. Kralen, zakjes, draad, belletje en nylondraad worden allemaal naar buiten gesleept om daar ingepakt te worden. Kopieën vouwen doe ik op het roze tafelzeil en ook de naaimand staat in de buurt. En zo kon het gebeuren dat er zomaar een nieuw ontwerp werd geboren. Een vervolg op de Hollands Glorie en het Molentje. Ik denk dat ik hem pas laat uitkomen met de Kreadoe. De kleuren die ik ervoor gebruik passen namelijk beter bij de winter.

Een poosje terug hadden een stel motten feest gevierd bij een collega. Dan klonk mij wel erg akelig in de oren dus heb ik een grote doos mottenballen gekocht, compleet met navulverpakking. Dit alles heb ik uitgestald in het atelier. En stinken dat het deed. Het gekke was ook dat ik steeds zo’n zwaar gevoel had in mijn hoofd, iets wat ik nooit heb. Gelukkig kwam er bezoek in het atelier dat vertelde dat ik veel te veel van die ballen had neergelegd. Inmiddels liggen er nog maar een paar mottenballen bij het vilt en in het magazijn. De geur is nu weer dragelijk en ik heb me voorgenomen in het vervolg ook maar de gebruiksaanwijzing te lezen. Hopelijk komen hier nooit motten feest vieren.

Wij vieren wel feest. Morgen wordt de oudste zoon 17. Afgelopen woensdag hadden moeder en zoon een “date” in de stad. Hij mocht zijn cadeau uitzoeken en daarna gingen we op een terrasje lunchen. Morgen komt de familie. Het wordt prachtig weer dus we gaan in de tuin zitten. ’s Avonds komen er vrienden feest vieren. De frikadellen en andere ongezonde waar staan al klaar in de schuur en de buren zijn al ingelicht. Ik wens iedereen zonnige dagen toe en ook als je niet jarig bent: probeer er een feestje van te maken.

Pin It on Pinterest